Kohphangan
Varmt välkommen till oss. Vi hoppas din vistelse hos oss blir en kul kväll och en skön minisemester. Då vi öppnade 1994 hoppades vi kunna servera en liten resa till paradiset. Idén föddes på en strand på ön Koh Phangan vid Thailands östkust. Hela krogen är hemburen med stor möda. Hope you like!
På den tiden fanns varken Thailändska grönsaker, örter, öl eller kryddor i Svea rike, så vi fick importera själva från Thailand. Den kvalitetsmedvetenhet vi lärde oss då lever kvar. Lägg till lite och få tiofalt bättre. Vi eftersträvar alltid de bästa råvarorna för att kunna servera den bästa thaimaten. De flesta som jobbar med servering är erfarna thairesenärer. Fråga oss gärna om Thailand.
Vi får många frågor varför vi inte bokar fler bord. De flesta av våra gäster kommer till restaurangen på drop-in. Hade vi tagit bokningar på alla bord hade vi inte kunnat ha någon drop-in alls, vilket då innebär att man inte skulle kunna äta hos oss spontant.
Alla i köket är från Thailand, så det är ingen idé att hojta in till dem på svenska om du vill ha extra chili. De svarar på Thai. Deras mat är också genuint Thai. Och rent fantastisk tycker vi! Vi hoppas Ni gillar den lika mycket som vi, och att Er kväll också blir rent fantastisk.
Varma hälsningar Personalen
Meny
- Tom Yam Koong 105 :-
- Start, syrlig scampisoppa med citrongräs, galanga, limeblad och koriander
- Tom Ka Gai 89 :-
- Mjuk kokosmjölksoppa med kycklingfilé, citrongräs, galanga, limeblad & koriander (no hot)
- Pha Pla 95 :-
- Lätt halstrad tonfisk på salladsbädd med chili, lime, koriander och sesamfrön
- Koong Choop Beng Tot 105 :-
- 4 friterade scampi "thaistyle" serveras med plommonsås (no hot)
- Poh Pea Pak mix 95 :-
- Hemlagade vårrullar, en vegetarisk, ne med räkor och en med kyckling. Serveras med sweet-chilisås (no hot)
- Som Tam 115 :-
- Stark, syrlig sallad av råriven papaya med lime, chili, jordnötter & scampi (very hot)
- Risbladsrullar (Poh pea sod) 4 bitar 105kr, 8 bitar 168 :-
- Fyra fyllda risbladsrullar. En med scampi, en med kyckling, en med tonfisk och en med avokado. Serveras med en sötsur chili-jordnötssås.
- Pat Thai Gai 175 :-
- Klassisk nudelwok med kyckling, grönsaker, ägg, groddar & hackade jordnötter (no hot)
- Kao Pat Gai 172 :-
- Thailändsk riswok med kyckling, grönsaker, ägg & färsk koriander, serverad med nam prik sås (no hot)
- Gai Met Mamoang 178 :-
- Thaiwok med kyckling, rostade cashewnötter, sockerärtor, chili & vitlök (little hot)
- Gai Pat Sweet Basil 178 :-
- Wokad kycklingfilé med grönsaker och grädde, smaksatt med sweet basil-kryddning. (hot)
- Geng Kiew Wan Gai 178 :-
- Kyckling i stark gröncurry med kokosmjölk, bambuskott, äggplanta och sweet basil. (very hot) (S & L)
- Ped Pat Krapow 195 :-
- Mustig anka med chili, lök, vitlök & grönsaker i ostronsås & färsk holy basil (hot)
- Paneng Gai 175 :-
- Strimlad kycklingfié li röd panengcurry med cocosmjölk, limeblad och grönsaker.
- Nua Nam Man Hoi 185 :-
- Strimlad biff wokad med ostronsås & rikligt med grönsaker (no hot)
- Nua Pat Kratiam 195 :-
- Peppar och vitlökfräst oxfilé toppad med wokade grönsaker och koriander. (little hot)
- Yam Nua 185 :-
- Ljummen stark, syrlif biffsallad med koriander, lime, citrongräs, chili och vitlök
- Moo Pat King 175 :-
- Strimlad fläskkött fräst med chili, vitlök och färsk ingefära (hot)
- Pat Krapow Moo 175 :-
- Strimlad fläskfilé med lök, paprika, chili, vitlök och färsk holy basil (very hot)
- Pat Pak Nua Koh Phan’ Special 252 :-
- Wokade grönsaker med whiskey, vitlök, chili och sweetbasil. Toppas med grillade oxfilémedaljonger (hot)
- Geng Ped Koong 195 :-
- Scampi i röd thaicurry & kokosmjölk, grönsaker och sweetbasil (hot)
- Tom yam taley 191 :-
- Klassisk thaisoppa med bläckfisk, skaldjur, kokosmjölk och grönsaker. (Very hot)
- Pla Sa Raj 189 :-
- Soyamarinerad laxfilé fräst med citrongräs, chili, svamp & ingefära. Serveras med äggnudlar & hot basil (hot)
- Yam Taley 191 :-
- Ljummen, stark, syrlig skaldjursmix/strimlad biff med koriander, lime, citrongräs, vitlök & chili (very hot)
- Pat Ki Mao Taley 195 :-
- Whiskey marinerade skaldjur i mustig thailändsk wok med chili & vitlök (hot)
- Koong Nam Prik Pow 191 :-
- Wokad scampi i pikant thailändsk ”nam prik” (röd chili pasta) (hot)
- Pat Thai Koong 191 :-
- Nudelwok med scampi,ägg,grönsaker,hackade jordnötter, groddar, pricknam plasås
- Yam wunsen 191 :-
- Klassisk glasnudelwok med hackad kyckling, scampi, jordnötter, musslor, selleri och chili. Serveras ljummen! (very hot) (N)
- Sii Krong Moo 189 :-
- Vitlöksmarinerade grillade ”Baby back ribs” med Koh Phangans goda dipsåser (no hot)
- Gai Satey 191 :-
- Currymarinerade grillade kycklingspett med jordnötssås & thaiinlagd gurka (hot)
- Nua Yang 245 :-
- Stora grillspett på biff med lök, paprika, vitlök, champinjoner och Koh Phangans dipsåser (no hot)
- Pla Yang 198 :-
- En rejäl bit färsk lax direkt från grillen med lime, koriander & stark, syrlig ”nam dtao cheao” sås (little hot)
- Ahan Taley Roam Mit 295 :-
- Ett fat med havets frukter direkt från grillen serveras med Koh Phangans dipsåser (no hot)
-
(for 4 or more) 225:-/person
- Nua Nam Man Hoi (S)
- Strimlad biff wokad med ostronsås & rikligt med grönsaker (no hot)
- Pak Pat King (S)
- Grönsakswok på thailändskt vis fräst med chili,vitlök & färsk ingefära (hot)
- Geng Kiew Wan Gai
- Kyckling i stark gröncurry med kokosmjölk, bambuskott, äggplanta & sweetbasil (very hot)
- Taley Nam Prik Pow (S)
- Taley Nam Prik Pow (S) (for 6 or more) 295:-/person
- Poh Pea Pak (S)
- Vegetariska vårrullar på salladsbädd. Serveras med sweetchili (no hot)
- Gai Met Mamoang (N&S)
- Kycklingwok med rostade cashew-nötter, sockerärtor, chili & vitlök (little hot)
- Pak Pat King (S)
- Wokade grönsaker med ingefära, vitlök, chili och tofu (no hot)
- Paneng Nua
- Biff i panengcurry, cocosmjölk, limeblad och grönsaker (hot)
- Gai Satey (N&S)
- Grillade currymarinerade kycklingspett med jordnötssås och thaiinlagd gurka (hot)
- Taley Nam Prik Paw (S)
- Scampi i röd chilipasta, vitlök chili och sweetbasil (hot)
- Pad Thai Pak 165 :-
- Klassisk nudelwok med grönsaker, böngroddar, ägg & hackade jordnötter. serveras med Prik Nam Pla (no hot)
- Yam Tofu 165 :-
- Stark, syrlig tofu & strimlade grönsaker med lime, chili, vitlök, riven kokos och färsk koriander. (very hot)
- Pat Pak King 165 :-
- Tofu och grönsakswok på thailändskt vis fräst med chili, vitlök och färsk ingefära. (hot)
- Geng Ped Pak 165 :-
- Rikligt med grönsaker och tofu i thairödcurry med kokosmjölk och sweet basil. (hot)
- Tzai Satey 169 :-
- Grillade currymarinerade tzaispett med jordnötssås och thaiinlagd chiligurka. (hot)
- Thai Kao Pat 165 :-
- Thailändsk riswok med grönsaker, ananas, mango, russin och cashewnötter. (no hot)
-
For the small ones Koh Phangan kids meny Alla rätter är "No hot" och serveras med såsen på sidan. (G=gluten L=laktos S=soya N=nötter)
- Gai Tot (G&S) 87 :-
- Tempurafriterad kyckling, serveras med sweet chilisås
- Gai Satay (N&S) 105 :-
- Currymarinerade kycklingspett med jordnötsssås
- Nua Yang (L&S) 115 :-
- Grillspett med biff & grönsaker, serveras med kohphangans dipsås
- Kao Pat Gai (S) 87 :-
- Riswok med kyckling, ägg & grönsaker
- Pat Thai Gai (S&N) 87 :-
- Brednudlar wokade med kyckling & grönskaer, toppat med böngroddar & krossade jordnötter
-
Har du något speciellt att fira eller vill ge bort en god present? Köp ett presentkort hos oss! Kom in till oss eller fråga din servitör.
- Banana Pancake 89 :-
- Pannkaka med fyllning av banan, kokosgrädde & palmsockerkräm. serveras med vaniljglass
- Banana Split 85 :-
- Gjord på klassiskt vis med banan, maräng, glass, vispgrädde och chokladsås
- Husets chokladtårta 85 :-
- Chockladdröm i olika lager. Serveras med glass och grädde (G&L)
- Kanom Cake 87 :-
- Syrlig Passionsfruktscheese cake (för hel cheesecake-tårta fråga personalen)
- Friterad banan med vaniljglas 85 :-
- Serveras med honung
- Husets sorbeter 85 :-
- Tre friska kulor med olika smak, toppade med färska frukter
- Dessertwine (per cl) 15/cl :-
- Castello del Poggio Muscato D'asti (Drinkar, avec, aperitifs & cocktails finns i ett stort urval i baren. Fråga oss i servisen)
-
White
- Les deux sauvignon blanc (Frankrike) Glas 85:- | Flaska 365 :-
- Fräscht och välbalanserat vin om med fördel avnjutes till en skaldjursrätt
- G.A Schmitt Trocken Glas 95:- | Flaska 395 :-
- Riesling, Tyskland. Intensiv fruktig doft. Krispig och elegant smak av gröna äpplen, persika och aprikos. Passar till fläsk lax och välkryddad asiatisk mat.
- Stoneleigh Pinot Grigio Glas 135:-/Flaska 595 :-
- Nya Zeeland, Pinot Grigio. Fylligt och smakrikt vin som passar till rätter med fisk eller fågel
- Jacobs Creek Wah Glas 125:- / Flaska 495 :-
- Chardonnay, Pinot Grigio och Sauvignon Blanc, Australien. Aromatiska dofter. Kryddig smak med inslag av päron, persika och citrus. Passar till fisk och skaldjur.
- Chablis Aoc Flaska 625:- :-
- Chardonnay, Frankrike. Blommig doft med mineral och citrustoner. En livlig och fet chardonnay med lång eftersmak. Passar till skaldjur, ljust kött och kyckling.
- Jacobs Creek Unvined Glas 69:- / Flaska 269:- :-
- Alkoholfritt. Riesling, Australien. Fruktig och ungdomlig med inslag av päron, persika, honung, vingummi och lime. Passar till fisk och skaldjur. Rosé
- Les Deux Rosé (merlot) Glas 89:- | Flaska385 :-
- Fräscht och fruktigt rosévin. Serveras till rätter av ljust kött
- Jacob’s Creek Crisp rosé (Shiraz) Glas 105:- | Flaska 425 :-
- Fruktigt och smakrikt Serveras till fisk- och kycklingrätter
- Domain Houcharts (Grenache, cinsault, syrah, cabernet sauvignon Glas 125:- / Flaska 495 :-
- Bärig och frisk smak med inslag av hallon, smultron och örter Reds
- Les Deux Cabernet Sauvignon Glas 95:- | Flaska 425 :-
- Fruktigt och kryddigt vin som passar till lättare kötträtter
- Wyndham Estate Bin 555 Gls 136:- / Flaska 595 :-
- Australien. Fylligt vin med en delikat choklad och rökig ek nyans. Passar till kraftigare kötträtter.
- Jacob's Creek Double Barrel Shiraz Glas 125:- | Flaska 495 :-
- Fyllig och generös, fruktig smak. Passar till smakrika rätter och kraftigare kötträtter
- Domaine Du Vieux Lazaret Chateauneuf-du- Pape Flaska 895 :-
- Frankrike, Syrah, Cinsalut, Mourvedre. Kryddigt och mustigt vin som passar till kraftiga kötträtter
- Zonin Ripasso Superiore Flaska 625 :-
- Kryddig och mustig smak. Italien
- Zonin Amarone della valpolicella (Italien) Flaska 1100 :-
- Kryddigt vin med komplex smak. Passar till rätter med nötkött
- Castello D'abola Chianti Classico (Italien) Flas635 :-
- Kryddigt, Nyanserat och mustigt vin med fatkaraktär
- Jacobs Creek Unvined Glas 69:- / Flaska 269:- :-
- Alkoholfritt. Shiraz,. Fruktig doft av mörka bär och örter. Passar till ljust kött Bubbles
- Zonin Prosecco Glas 95:- /Flaska 495 :-
- Glera, Italien. Frukig och fräsch med inslag av citrus och blommor samt nötiga toner.
- Mumm Cordon Rouge Frankrike Gas 135:- / Flaska 795 :-
- Pinot noir, Chardonnay, Pinot meunier
-
Drinkar, avec, aperitifs & cocktails finns i ett stort urval i baren. Fråga oss i servisen!
Öl - oslagbart den bästa drycken till kryddstarka rätter!
- Stor starköl (Falcon) 59 :-
- Brooklyn Lager (fat) 69 :-
- Stor mellanöl (Hof) 55 :-
- Staropramen 59 :-
- Brooklyn Brown Ale 63 :-
- Kronenburg Blanc 65 :-
- Small Singha 59 :-
- Big Singha 95 :-
- Big Beer Chang 95 :-
- Kronenburg 1664 65 :-
- Booklyn IPA 68 :-
- Stor lättöl 26 :-
- Alkoholfri öl 37 :-
- Övrigt
- Somersby päroncider 33 cl 58 :-
- Xider cactus/lime 58 :-
- Läsk, Juice 32 :-
-
(S = Soya, N=Nötter, G= Gluten, L=Laktos) Ring och beställ på 018-13 48 48
- Tom Yam Koong 105 :-
- Stark, syrlig scampisoppa med citrongräs, galanga, limeblad & koriander (very hot)
- Tom Ka Gai 89 :-
- Mjuk kokosmjölksoppa med kycklingfilé, citrongräs, galanga limeblad & koriander (no hot)
- Pha Pla 95 :-
- Lätt halstrad tonfisk på salladsbädd med chili, lime, koriander och sesamfrön (hot)
- Koong Choop Beng Tot 105 :-
- 4 friterade scampi "thaistyle" serveras med plommonsås (no hot)
- Poh Pea Pak mix 95 :-
- Hemlagade vårrullar, en vegetarisk, ne med räkor och en med kyckling. Serveras med sweet-chilisås (no hot)
- Som Tam 115 :-
- Stark, syrlig sallad av råriven papaya med lime, chili, jordnötter & scampi (very hot)
- Risbladsrullar 105:-/168 :-
- Fyra fyllda risbladsrullar. En med scampi, en med kyckling, en med tonfisk och en med avokado. Serveras med en sötsur Chili-jordnötssås. (N/S) Kött
- Nua NamMan Hoi 185 :-
- Strimlad biff wokad med ostronsås & rikligt med grönsaker (no hot)
- Nua Pat Kratiam 195 :-
- Peppar och vitlökfräst oxfilé toppad med wokade grönsaker och koriander. (little hot)
- Yam Nua 185 :-
- Ljummen, stark, syrlig biffsallad med koriander, lime, citrongräs, chili och vitlök (very hot)
- Moo Pat King 175 :-
- Strimlad fläskkött fräst med chili, vitlök och färsk ingefära (hot)
- Pat Krapow Moo 175 :-
- Strimlad fläskfilé med lök, paprika, chili, vitlök och färsk holy basil (very hot)
- Pat Pak Nua Koh Phan’ Special 252 :-
- Wokade grönsaker med whiskey, vitlök, chili och sweetbasil. Toppas med grillade oxfilémedaljonger (hot) Fågel
- Pat Thai Gai 175 :-
- Klassisk nudelwok med kyckling, grönsaker, ägg, groddar & hackade jordnötter (no hot)
- Kao Pat Gai 172 :-
- Thailändsk riswok med kyckling, grönsaker, ägg & färsk koriander, serverad med nam prik sås (no hot)
- Gai Met Mamoang 178 :-
- Thaiwok med kyckling, rostade cashewnötter, sockerärtor, chili & vitlök (little hot)
- Gai pat sweet basil 178 :-
- Wokadkycklingfile med chilipasta,grönsaker och sweetbasil (hot)
- Geng Kiew Wan Gai 178 :-
- Wokad kycklingfilé med grönsaker och grädde smaksatt med sweetbasil kryddning (hot) (S & L)
- Ped Pat Krapow 195 :-
- Mustig anka med chili, lök, vitlök & grönsaker i ostron sås & färsk holy basil (hot)
- Paneng Gai 175 :-
- Strimlad kycklingfilé i röd panengcurry med cocosmjölk, limeblad och grönsaker (hot) Vegetariskt
- Pad Thai Pak 165 :-
- Klassisk nudelwok med grönsaker, böngroddar, ägg & hackade jordnötter. serveras med Prik Nam Pla (no hot)
- Yam Tofu (vegansk) 165 :-
- Stark, syrlig tofu & strimlade grönsaker med lime, chili, vitlök, riven kokos och färsk koriander. (very hot)
- Pat Pak King (vegansk) 165 :-
- Tofu och grönsakswok på thailändskt vis fräst med chili, vitlök och färsk ingefära. (hot)
- Geng Ped Pak (vegansk) 165 :-
- Rikligt med grönsaker och tofu i thairödcurry med kokosmjölk och sweet basil. (hot)
- Tzai Satey vegansk) 169 :-
- Grillade currymarinerade tzaispett med jordnötssås och thaiinlagd chiligurka. (hot)
- Thai Kao Pat (vegansk) 165 :-
- Thailändsk riswok med grönsaker, ananas, mango, russin och cashewnötter. (no hot) Skaldjur & fisk
- Geng Ped Koong 195 :-
- Scampi i röd thaicurry & kokosmjölk, grönsaker och sweetbasil (hot)
- Tom yam taley 191 :-
- Klassisk thaisoppa med bläckfisk, skaldjur, kokosmjölk och grönsaker. (Very hot)
- Pla Sa Raj 189 :-
- Soyamarinerad laxfilé fräst med citrongräs, chili, svamp & ingefära. Serveras med äggnudlar & hot basil (hot)
- Yam Taley 191 :-
- Ljummen, stark, syrlig skaldjursmix/strimlad biff med koriander, lime, citrongräs, vitlök & chili (very hot)
- Pat Ki Mao Taley 195 :-
- Whiskey marinerade skaldjur i mustig thailändsk wok med chili & vitlök (hot)
- Koong Nam Prik Pow 191 :-
- Wokad scampi i pikant thailändsk ”nam prik” (röd chili pasta) (hot)
- Pat Thai Koong 191 :-
- Nudelwok med scampi,ägg,grönsaker,hackade jordnötter, groddar, pricknam plasås
- Yam wunsen 191 :-
- Klassisk glasnudelwok med hackad kyckling, scampi, jordnötter, musslor, selleri och chili. Serveras ljummen! (very hot) (N) From the BBQ
- Sii Krong Moo 189 :-
- Vitlöksmarinerade grillade ”Baby back ribs” med Koh Phangans goda dipsåser (no hot)
- Gai Satey 191 :-
- Currymarinerade grillade kycklingspett med jordnötssås & thaiinlagd gurka (hot)
- Nua Yang 245 :-
- Stora grillspett på biff med lök, paprika, vitlök, champinjoner och Koh Phangans dipsåser (no hot)
- Pla Yang 198 :-
- En rejäl bit färsk lax direkt från grillen med lime, koriander & stark, syrlig ”nam dtao cheao” sås (little hot)
- Ahan Taley Roam Mit 295 :-
- Ett fat med havets frukter direkt från grillen serveras med Koh Phangans dipsåser (no hot)






Öppettider
Öppettider fr.o.m. 10/8
Måndag 16.00 - 22.00
Tisdag - Fredag 16.00 - 23.00
Lördag 13.00 - 23.00
Söndag 13.00 - 22.00
Köket stänger
Tisdag - Lördag 22.00
Måndag & Söndag 21.00
Jobba hos oss
Vi på restaurang Kohphangan söker kontinuerligt ny personal och du är därför alltid välkommen att maila in en ansökan till oss. Detta gäller såväl serveringspersonal som barpersonal. När behovet sedan uppstår kommer vi att kontakta dig. Det är oftast ett högt tryck på restaurangen och det vi söker är personal med minst tre års erfarenhet av servering- eller bartenderyrket. Välkommen att skicka in din ansökan via kontaktformuläret längst ner på sidan. Glöm inte skriva vilken av städerna du är intresserad av att jobba i.
Kontakta oss
Vår bordsbokning är öppen måndag-fredag 10-16. Ange gärna i mailet på vilken restaurang ni vill boka. För att en bordsbokning via mail ska vara giltig måste ni ha fått ett bekräftelsemeddelande. Ni är självklart alltid välkomna att droppa in och se om det finns lediga bord eller ringa till oss på 018-13 48 48!